Projektit

Elastopoli on ollut aktiiviinen hakija ja osallistuja EU- projekteissa. Vuoden 2002 jälkeen meillä on ollut lähes 150 yhteistyökumppania sekä tutkimuslaitoksista, että yrityksistä ympäri Eurooppaa.

Aquacomp

Aquacomp projekti on Elastopoli SME projekti (Phase 2), jossa tavoitteena on räätälöidä ja optimoida nanosellulujitteiset komposiitit kulkuneuvoteollisuuden käyttöön.

Nanobarrier

Nanobarrier projektissa tavoitteena oli kehittää biomuovipohjaisia nanoteknologiaan perustuvia barrierpakkauksia ruokateollisuuden käyttöön. Partnerit ARGO SA (Kreikka), Borregaard AS (BOR) (Norja), Foundation for Research and Technology, Hellas (FORTH) (Kreikka), Delta Engineering (Belgia), Innventia AB (Ruotsi), Logoplaste Innovation Lab, Ltd.(Portugali), PACKAGING, TRANSPORT & LOGISTICS RESEARCH CENTER (ITENE) (Espanja), PlasmaChem GmbH (Saksa), Prado Karton – Companhia de Cartão, S.A.(Espaanja), SINTEF (Norja), SCA R&D Centre (Ruotsi), Stephenson Institute for Renewable Energy – University of Liverpool (englanti), University of Maribor (Slovenia), Universidade de Aveiro (Portugali).
https://www.sintef.no/projectweb/nanobarrier/

Funkfibre

Funkfibre-projektissa ohrahiutaleiden tuotannon sivuvirroista tehtiin uuden tyyppistä mikrofibrilloitua selluloosaa (MFC), jonka ominaisuudet kevyissä rakenteissa pyrittiin hyödyntämään komposiittirakenteissa.
http://www.funkifibre.eu/

Adcellpack

Adcellpack oli biomuovi/puukuitupohjaisten pakkausten kehitysprojekti ruokateollisuuden käyttöön.
Partnerit: Juan Luna, S.L.U. (Spain), Papelera de Brandia, S.A. (Spain), Skymark Packaging International Limited (UK); Centros Comerciales Carrefour (Spain); VTT Technical Research Centre of Finland, ITENE Packaging, Transport and Logistics Research Center (Spain)
https://www.youtube.com/watch?v=PQThB1KrhAM

VIM

Vim oli nelivuotinen EU-projekti polymeerimateriaalien tarkan simuloinnin ja optimointityökalujen kehittämiseksi sekä virtuaalisessa että todellisessa ruiskuvalussa. Elastopoli koordinoi tätä projektia, jossa oli yhteensä 24 partneria, kuten esim. Nokia, Lego, Perlos, Simcon ja Priamus.

eMold

eMold oli kolmevuotinen EU-projekti älykkäiden ruiskuvalumuottien kehittämiseen polymeerimateriaaleille. Elastopoli oli ydin-SME, joka hyötyi tuloksistaan omissa projekteissaan. Yhteensä 17 partneria, kuten esim. ASCAMM, RAPRA, TNO, Haidlmar ja ARTooling.

Sustaincomp

Sustaincomp oli nelivuotinen EU-projekti, jossa tarkoituksena oli kehittää nanoselluloosa vahvisteisia biopolymeerikomposiittejä. Elastopoli on tulosten demonstroija omilla tuotteillaan. Yhteensä 17 partneria, Innventia, Alcan Technology & Management, BASF, Borregaard, CNRS, Empa, EPFL, Aalto yliopisto, ITENE, K-Tron, Novamont, PFI, Polykemi, KTH, SCA ja SINTEF.

MouldPulp

MouldPulp oli kaksivuotinen EU-projekti selluloosavahvisteisten PLA komposiittien ruiskuvalutekniikan kehittämiseksi. Yhteensä 7 partneria, kuten SÖDRA, Fraunhofer, Hammarplast, nova Institut ja Innventia.

Funfirebic

Funfirebic oli kaksivuotinen EU-projekti selluloosakuituvahvisteisten biopolymeerien kehittämiseen. Elastopoli oli projektin koordinaattori ja muita partnereita oli mm. All-Plast, VTT, KCL ja Sicomp.

UVEMA

Uvema oli TEKES-projekti, jossa tutkittiin sääolosuhteiden vaikutusta polymeerimateriaalien funktionaalisiin ominaisuuksiin. Pääpartnerit olivat Ilmatieteenlaitos, TTY, Aalto yliopisto, Exel, Nokian Renkaat ja All-Plast. Viisivuotinen TEKES-projekti yhteistyössä Ilmatieteenlaitoksen, TTY:n ja TKK:n kanssa. Projektissa pyrittiin ymmärtämään paremmin polymeerien säänkestoa.